
Bedrijfsaccounts zijn belangrijk — maar mensen vertrouwen mensen.
De experts binnen je organisatie zijn vaak de beste ambassadeurs van je merk. Zij hebben de kennis, de ervaring én het verhaal. Hun content is geloofwaardiger, persoonlijker en relevanter dan een post vanuit het bedrijfsprofiel.
En het goede nieuws? Je kunt hun posts nu ook betaald onder de aandacht brengen met LinkedIn Thought Leadership Ads. Een krachtige manier om die waardevolle expertcontent verder te verspreiden — zonder dat je het helemaal hoeft te recreëren vanuit de bedrijfspagina.
In dit artikel lees je:
✅ Wat Thought Leadership Ads zijn
✅ Wat je ermee kunt promoten (en wat niet)
✅ Hoe het werkt — inclusief toestemming geven & resultaten meten (instructievideo)
✅ En waarom dit dé advertentieoptie is die je nu wilt inzetten
Even terug naar de basis
Thought leadership klinkt misschien als een trendwoord, maar het is eigenlijk heel simpel: je deelt je kennis, ideeën en ervaringen — en laat zo zien dat je weet waar je het over hebt.
In plaats van zenden als bedrijf, laat je mensen aan het woord. Medewerkers met een mening, een visie of gewoon een goeie tip. En dát werkt. Mensen geloven eerder een persoon dan een logo.
Tot nu toe gebeurde dat vooral organisch. Maar nu kan het ook als advertentie. Met de nieuwe Thought Leadership Ads van LinkedIn geef je die sterke persoonlijke posts een extra zetje in bereik, zonder dat het aan geloofwaardigheid verliest.
Wat je moet weten voordat je begint
1. Doelstelling: Je kunt alleen promoten als het campagnedoel Merkbekendheid of Engagement is.
2. Wat je kan promoten: Je kunt alleen posts promoten die een enkele afbeelding, video of een artikel of nieuwsbrief bevatten. Dus niet: documenten, polls, carrousels of vieringen.
✅ Wel mogelijk:
-
Reguliere berichten (tekst, afbeelding of video)
-
Artikelen en nieuwsbriefartikelen
🚫 Niet mogelijk:
-
Polls
-
Documenten
-
Meerdere afbeeldingen
-
Vieringen (jubilea, nieuwe functies, enz.)
3. Goedkeuring regelen: Je kunt iedereen vragen om een post te sponsoren — ook buiten je bedrijf. Auteurs van de content ontvangen binnen een uur een e-mail en melding op LinkedIn waarin zij:
-
De post kunnen goed- of afkeuren
-
Automatische goedkeuringen kunnen in- of uitschakelen
-
De algemene voorwaarden kunnen bekijken
Op deze manier behoudt de auteur de controle over zijn eigen content. Alleen zij kunnen beslissen of een post gebruikt mag worden in advertenties.
Mogen alle posts gebruikt worden door het bedrijf? Dan kan de auteur ervoor kiezen om de automatische goedkeuring te activeren. Op die manier heeft het bedrijf automatisch toegang tot alle nieuwe én bestaande content en hoeven ze niet per keer goedgekeurd te worden.
De auteur kan op een later moment de goedkeuring altijd weer intrekken. De advertenties worden dan direct uitgeschakeld.
Zo maak je een Thought Leadership advertentie (instructievideo)
Wat zie je terug in Campagnebeheer?
Als bedrijf zie je alle betaalde prestaties van de advertentie in je reguliere Campagnebeheer. De auteur zelf? Die ziet zowel het organische bereik als het gesponsorde bereik direct bij de originele post.
💡 Let op: je kan als bedrijf geen ‘CTA’-knop toevoegen aan de post, dus zorg ervoor dat in de post zelf een duidelijke Call-To-Action staat.
Waarom zou je Thought Leadership Ads inzetten?
Omdat mensen eerder klikken op een authentiek verhaal dan op een standaard bedrijfsadvertentie. Het versterkt de geloofwaardigheid en expertstatus van jouw bedrijf. Daarnaast vergroot je de kans op betrokkenheid van je publiek.
En ook natuurlijk omdat jouw medewerkers een boost verdienen! Zij zijn de experts van jouw bedrijf en verdienen het om hun expertise te laten zien.
Oftewel: thought leadership + slimme targeting = 💥
Denk je dat Thought Leadership Ads ook wat voor jou zijn, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stuur me een berichtje, ik help je graag!
Maak jouw eigen website met JouwWeb